Știri și evenimente

ANUNȚ PRIVIND SOLICITAREA ACORDULUI DE MEDIU

ANUNȚ PRIVIND SOLICITAREA ACORDULUI DE MEDIU

 

S.C. BIOFARMFOODS S.R.L. cu sediul în județul Neamț, comuna Poiana Teiului, satul Petru Vodă, titular al proiectului, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Microfermă animale ", propus a fi realizat în județul Neamț, comuna Poiana Teiului, satul Petru Vodă, extravilan.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M. Neamț, Piatra Neamț, Piața 22 Decembrie, nr.5 , telefon 0233219695, în zilele de luni-joi între orele 8-16 și vineri între orele 8-14.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul A.P.M. Neamț.

 

Vezi detalii
13-07-2020
Acțiune de ecologizare

Acțiune de ecologizare

Toți cei care își doresc o comună curată sunt invitați să participe la acțiunea de ecologizare în zilele de 08,09 și 10 iulie 2020.
Acțiunea de ecologizare este inițiată de primăria Comunei Poiana Teiului.
Persoanele preocupate de mediul înconjurător sunt așteptate în zona Piatra Teiului începând cu ora 8:30.
Acestora le vor fi puse la dispoziție saci de menaj și mănuși de protecție.

Vezi detalii
07-07-2020
Anunt important

Anunt important

Conform HG 784/2018, Primăria Comunei Poiana Teiului anunță: în perioada 24.06.2020 - 07.08.2020, demararea Programului Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - POAD 2019/2021- TRANȘA II, proiect co-finanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane prin Programul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 - 2020.
In cadrul programului POAD 2019-2021, fiecare membru din familia beneficiara de Venit Minim Garantat, (ajutor social) conform Legii 416/2001 primește câte 1 cutie si fiecare membru din familia beneficiara de ASF (alocatie pentru sustinerea familiei) conform Legii 277/2010 primește câte 1 cutie cu conținut identic. Fiecare cutie conține următoarele produse de igiena în unități de ambalaj și cantități, așa cum sunt detaliate in tabelul de mai jos :

Produs Cantitate
Periuță de dinți 5 bc.
Pastă de dinți 300 ml
Săpun lichid 500 ml
Șampon copii 800 ml
Șampon adulți 500 ml
Detergent de rufe 2700 g

Beneficiari:
1. Familiile și persoanele singure beneficiare de ajutor social (venit minim garantat)
2. Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei
Persoanele care fac parte din cele doua categorii menționate mai sus, beneficiază de pachete cu produse de igiena aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordarii ajutoarelor.


Locația: garajele Primariei Poiana Teiului
Program de distribuire: luni -vineri: 9:00 - 14:00


Primar,
Ancuța Ana

 

Vezi detalii
25-06-2020
Dispozitia nr 114 din 18.06.2020

Dispozitia nr 114 din 18.06.2020

Dispozitia nr 114 din 18.06.2020 privind inchiderea drumurilor comunale DS 7 GALU SI DS 7 PETRU VODA pentru efectuare lucrari de asfaltare investitie MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA POIANA TEIULUI, JUDETUL NEAMT.

Vezi detalii
18-06-2020
În atentia locuitorilor U.A.T. POIANA TEIULUI

În atentia locuitorilor U.A.T. POIANA TEIULUI

În atentia locuitorilor U.A.T. POIANA TEIULUI

 

Ca urmare a adresei ISU Neamț cu numărul 3028/12.06.2020, având în vedere situația generată pe UAT Grințieș, respectiv prezența unui urs într-un laț în data de 12.06.2020 aproximativ în jurul orei 09.00,care ulterior în jurul orei 13.00 s-a eliberat deplasându-se într-o direcție necunoscută.
Se recomandă următoarele măsuri de protecție:
 Evitarea deplasărilor;
 Păstrarea distanței față de animalele sălbatice;
 Neexpunerea la pericole.

Vă mulțumim pentru înțelegere.
PRIMAR

 

Vezi detalii
13-06-2020
Anunt important

Anunt important

Finanțări de 27 milioane euro fonduri europene destinate fermierilor.

Pentru mai multe detalii accesati adresa atașată prezentului anunț.

Vezi detalii
14-05-2020
Anunt important

Anunt important

PRIN PREZENTA VĂ RUGĂM SĂ SCOATEȚI DOAR ÎN ZIUA DE JOI A SĂPTĂMĂNII DEȘEURILE MENAJERE ȘI SELECTIVE LA PLATFORME , IAR ACOLO UNDE ESTE ACCES AUTO, LA PORȚI ,DEPOZITATE ÎN SACI MENAJERI BINE LEGAȚI.
VĂ MULȚUMIM!

Vezi detalii
16-04-2020
Anunt important

Anunt important

PRIN PREZENTA VĂ RUGĂM SĂ NU DEPOZITAȚI ÎN SACII MENAJERI SAU ÎN CONTAINERELE DESTINATE COLECTĂRII DEȘEURILOR MENAJERE ȘI SELECTIVE:
• Pietre;
• Rumeguș;
• Resturi vegetale;
DEOARECE NU VOR FI COLECTAȚI

Vezi detalii
16-04-2020
INDICAȚII PRIVIND GESTIONAREA DEȘEURILOR MUNICIPALE ÎN CONDIȚIILE TRANSMITERII VIRUSULUI SARS-COV-2

INDICAȚII PRIVIND GESTIONAREA DEȘEURILOR MUNICIPALE ÎN CONDIȚIILE TRANSMITERII VIRUSULUI SARS-COV-2

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică informează populația cu privire la modul de colectare a deșeurilor în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, confirmate pozitiv sau nu, precum și în cazul persoanelor care nu sunt în situația mai sus amintite.
1. Deșeurile municipale produse în locuințe în care persoanele sunt confirmate pozitiv sau suspectate și se află în izolare la domiciliu:
Pentru colectare, se vor folosi cel puțin doi saci din plastic, unul în interiorul celuilalt, sau în număr mai mare, în funcție de rezistența mecanică a acestora.
RECOMANDĂRI:
• NU se face colectarea separată a deșeurilor. Toate deșeurile generate în locuință se pun împreună;
• Închideți/înnodați pe rând fiecare sac folosind dacă este posibil mănuși de unică folosință;
• Nu zdrobiți și nu comprimați sacii;
• Blocați accesul animalelor de companie la spațiile în care se află sacii cu deșeuri;
• Deșeurile vor fi conectate în continuare de operatorul de salubritate.

2. Deșeurile produse de populație în locuințele în care nu există subiecți pozitivi și care nu se află în izolare sau carantină:
Pentru locuințele în care nu există subiecți testați pozitiv, izolați sau în carantină obligatorie, se recomandă păstrarea în vigoare a procedurilor existente, fără a întrerupe colectarea separată a deșeurilor.

 

Vezi detalii
14-04-2020
ATENTIE LA FOCUL DESCHIS

ATENTIE LA FOCUL DESCHIS

ATENȚIE LA FOCUL DESCHIS!

ARDEREA VEGETAȚIEI USCATE, A RESTURILOR VEGETALE ȘI/SAU A DEȘEURILOR CASNICE POATE REPREZENTA UN PERICOL PENTRU LOCUINȚA ȘI FAMILIA TA.
PENTRU A PREVENI UN INCENDIU, RESPECTĂ URMĂTOARELE REGULI:
•NU APRINDE FOCUL ÎN AER LIBER ÎN LOCURI CU PERICOL DE INCENDIU ȘI CONDIȚII METEOROLOGICE CU INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI;
•RESPECTĂ URMĂTOARELE DISTANȚE DE SIGURANȚĂ - MINIM 40 METRI FAȚĂ DE LOCURILE CU PERICOL DE EXPLOZIE: GAZE ȘI LICHIDE COMBUSTIBILE, VAPORI INFLAMABILI, EXPLOZIVI ETC ȘI MINIM 10 M FAȚĂ DE MATERIALE SAU SUBSTANȚE COMBUSTIBILE: LEMN, HÂRTIE, TEXTILE, CARTON ASFALTAT, BITUM, ULEI ETC.;
•ASIGURĂ LA LOCUL ARDERII MIJLOACE ȘI MATERIALE PENTRU O EVENTUALĂ STINGERE A FOCULUI ( BUTOI CU APĂ , STINGĂTOR);
•SUPRAVEGHEAZĂ PERMANENT ARDEREA, IAR LA SOSIREA NOPȚII STINGE FOCUL ȘI VERIFICĂ CU ATENȚIE ZONA;
•EDUCĂ ȘI SUPRAVEGHEAZĂ COPIII PENTRU A NU SE JUCA CU FOCUL;
•ÎN SITUAȚIA IZBUCNIRII UNUI INCENDIU, ANUNȚĂ IMEDIAT EVENIMENTUL LA SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ POIANA TEIULUI LA TEL. 0233266250 ȘI LA NUMĂRUL UNIC PENTRU APELURI DE URGENȚĂ 112!

 

Vezi detalii
09-04-2020
Anunt intrerupere energie electrica

Anunt intrerupere energie electrica

In zilele de 07.04.2020 intre orele 09.00 - 16.00 sunt programate
lucrari de revizii/reparatii a instalatiilor electrice din localitatile apartinand
de comunei dvs .
Va rugam sa afisati intr-un loc vizibil anuntul cu intreruperea furnizarii
energiei electrice in localitatea(ile) : MOLIGELU ; ROSENI ;
TOPOLICENI ; RUSENI ; POIANA TEIULUI .

Vezi detalii
02-04-2020
Anunt important

Anunt important

ANUNȚ
Ca urmare a adreselor Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și a Instituției Prefectului-Județul Neamț, a măsurilor excepționale dispuse în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, vă comunicăm societățile din județul Neamț autorizate să colecteze deșeurile medicale periculoase și care în conformitate cu H.G. nr. 1061 din 10 septembrie 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, vor trebui să completeze un formular (Anexa 1) pentru aprobarea transportului deșeurilor periculoase. În acest fel va fi asigurată trasabilitatea acestor deșeuri până la eliminarea lor finală.
1. SC API SORELIA SRL -Piatra Neamț;
2. SC EUROSEPT SRL - Piatra Neamț;
3. SC TECO RENEWAL SRL- Piatra Neamț;
4. SC INCINAMED SRL - Roman(nu a desfășurat activitate în ultimul an)
Deșeurile periculoase care fac obiectul transportului trebuie să fie ambalate și etichetate în conformitate cu prevederile legale referitoare la transportul mărfurilor periculoase(în recipienți/saci furnizați de către operatorul desemnat), iar la stabilirea destinatarului și a traseului de transport al deșeurilor periculoase, expeditorul va avea în vedere, pe cat posibil, respectarea principiului proximității, care presupune că deșeurile vor fi eliminate(prin incinerare) cât mai aproape de locul de generare.
Se va avea în vedere că deșeurile generate cu potențial periculos (măști, mănuși) să fie colectate separat de celelalte categorii de deșeuri cu potențial periculos (deșeuri menajere, pahare, sticle, farfurii), obligație care revine proprietarului spațiului cu destinație de locație de carantină.
Proprietarul locației va amenaja un spațiu închis destinat depozitării acestor deșeuri până la preluarea lor de către operatorul autorizat, împiedicând astfel accidental sau deteriorarea și împrăștierea acestora.

PRIMAR
Ancuța Ana

 

Vezi detalii
02-04-2020
Anunt important

Anunt important

PRIN PREZENTA VĂ INFORMĂM CĂ:
 ÎN SĂPTĂMÂNA 30.03.2020-03.04.2020 , SC EDIL INDUSTRY SRL VA COLECTA DEȘEURILE RECICLABILE DE LA PERSOANELE FIZICE ȘI JURIDICE .
 ÎN DATA DE LUNI 06.04.2020 , VA COLECTA DEȘEURILE RECICLABILE DOAR DE LA PERSOANELE JURIDICE .
CONTAINERELE DESTINATE COLECTĂRII SELECTIVE AMPLASATE PE DOMENIUL PUBLIC ÎNCEPÂND CU DATA DE 30.03.2020 VOR FI COLECTATE ODATĂ CU DEȘEURILE MENAJERE.
RECOMANDĂRI:
1. FOLOSIREA DE SACI MENAJERI (LEGAȚI) ÎN LOCUL PUBELELOR PENTRU DEPOZITARE ȘI MANIPULAREA DEȘEURILOR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚA;
2. DEZINFECTAREA RECIPIENTELOR DE COLECTARE A DEȘEURILOR CU SOLUȚII PE BAZĂ DE CLOR ȘI ALCOOL;
3. LA MANIPULAREA PUBELELOR SĂ SE FOLOSEASCĂ MĂNUȘI DE PROTECȚIE.

 

 

PRIMAR

ANCUȚA ANA

 

Vezi detalii
30-03-2020